Ingrediente:
►400 g fasole
►3 cartofi
►2 cepe
►3 morcovi
►un ardei
►200 ml suc de roșii
►1-2 legături pătrunjel
►sare
►piper negru măcinat
►3 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Se alege fasolea, se spală în apă călduță și se lasă de seara până dimineața la înmuiat. După ce s-a umflat, se pune să fiarbă în apă cu sare. Se fierbe separat, fără zarzavaturi și se schimbă apa de 3-4 ori pentru a elimina toxinele.
2. În timp ce fierbe fasolea, se curăță ceapa, morcovii, ardeiul și cartofii. Se spală ceapa și ardeiul, se toacă mărunt, morcovii se rad pe răzătoarea mică și cartofii se taie cubulețe. Ceapa și ardeii se pun în oală cu puțin ulei.
3.  Se călesc 2-3 minute, se adaugă morcovii și un litru de apă și se lasă să fiarbă la foc mic. Se verifică dacă a fiert fasolea, se scoate din oală, se scurge și se pune în oala cu zarzavaturile fierte. Se adaugă cartofii spre final, deoarece fierb mai repede și se zdrobesc.
4. Se lasă să clocoteasă aproximativ 20 de minute și se adaugă sucul de roșii. Se potrivește cu sare și un praf de piper și, după ce a fiert, se servește ornată cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.