►6 cepe albe
►1-2 cepe roșii
►o țelină
►un ardei
►2 morcovi
►sare
►piper boabe
►100 g semințe de floarea-soarelui
►o linguriță ulei de măsline
►200 g slănină afumată
►o baghetă integrală cu semințe
►o legătură ceapă verde
►o legătură pătrunjel
1. Se curăță şi se spală ceapa și restul legumelor. Se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi o linguriță ulei de măsline, la foc mic, acoperite cu un capac.
2. Între timp, se feliază slăninuța afumată și se rumenește în tigaie, în sucul propriu. Se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
3. Separat, se taie bagheta cubulețe, se condimentează cu sare și se stropeşte cu grăsimea lăsată de slănină. Se bagă în cuptor și se lasă să se rumenească. Se adaugă semințele de floarea-soarelui.
4. După ce au fiert legumele, se scot din oală și se pasează. Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert și se condimentează cu sare și piper, după gust. Ciorba de ceapă se servește cu crutoane și slănină. Se presară semințele de floarea-soarelui și se ornează cu pătrunjel și ceapă verde.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/06/fiica-lui-razvan-simion-a-terminat-liceul.jpg)