Ingrediente pentru ciorbă de cartofi cu bacon:

● o ceapă

● 2 morcovi

● o felie țelină
● un păstârnac

● un ardei gras
● 5 cartofi

● leuștean uscat
● o lingură ulei

● 200 ml zeamă de varză

Pentru dres:

● un gălbenuș
● 2 linguri smântână

Pentru servit:

● bacon

 

1. Un morcov se trece prin răzătoarea cu ochiuri mici și se pune apoi la călit în ulei, alături de ceapa tocată mărunt.
2. Se lasă un minut, se toarnă apă și se lasă să ajungă la punctul de fierbere.
3. Se pun țelina, păstârnacul, ardeiul gras tăiate mărunt, se lasă 5 minute și apoi se pun cartofii curățați de coajă și tăiați cuburi. Se lasă să fiarbă complet.
4. Se toarnă zeama de varză, se lasă un clocot, se drege cu gălbenuș amestecat în prealabil cu smântănă. Se servește cu baconul prăjit separat și leuștean uscat și mărunțit bine.

Dacă vrei să mai pregătești ceva cu bacon poți încerca rețeta asta- Gnocchi cu bacon!