Ingrediente:
►500 g carne de pui tocată
►2 cepe ►o legătură mărar
►o legătură pătrunjel
►sare ►piper negru măcinat
►o căpățână usturoi
►100 g pesmet
►un ou ►300 ml ulei pentru prăjit
Pentru garnitură:
►500 g cartofi
►3 dovlecei
►300 ml ulei pentru prăjit
►o salată verde

Mod de preparare:
1. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se toacă mărunt. Verdeața se spală, se păstrează câteva fire pentru ornat și restul se toacă mărunt. Se pun într-un bol și se amestecă împreună cu carnea tocată.
2.  Se adaugă oul, se condimentează cu sare și piper, după preferinţă, și se frământă câteva minute până se leagă bine compoziția. Se formează chifteluțele, se trec prin pesmet și se prăjesc în uleiul încins.
3. După ce s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant și, separat, se curăță cartofii și dovleceii, care se taie felii. Se încinge uleiul.
4. Se prăjesc pentru început dovleceii. Se scot din uleiul încins și se aromează cu feliuțe de usturoi. Se prăjesc între timp şi cartofii și se servesc cu chifteluțele și dovleceii. Se ornează cu frunze de salată verde și mărar și pătrunjel.