Ingrediente:
► 500 g filé de cod
► 2 legături mărar
► 2 legături ceapă verde
► 1-2 fire usturoi
► 2 linguri pesmet alb
► miezul de la 2 felii de pâine
► 2 cartofi
► ulei pentru prăjit
► sare
► piper negru măcinat
1. Se iau bucățile de cod și, după ce s-au dezghețat, se fierb câteva minute în apa clocotită împreună cu puțină sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă să se scurgă în sită.
2. Separat, se curăță ceapa, verdeața și usturoiul. Se toacă mărunt și se călesc câteva minute în uleiul încins. După ce s-au înmuiat, se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
3. Între timp, se lasă miezul de pâine să se înmoaie în apă călduță, apoi se scurge în sită și, împreună cu ceapa călită, se pun într-un bol. Se mai adaugă fileul de cod tăiat foarte mărunt, sarea, piperul, cartofii rași și pesmetul. Se amestecă bine și se formează chifteluțele.
4. Se încinge uleiul și se prăjesc chiftelele tăvălite în pesmet, câte 3-4 minute pe fiecare parte și se scurg pe un prosop absorbant. Se servesc cu diferite garnituri și salate.