Ingrediente pentru chiftele de pește cu usturoi:

● un kg file de cod

● 2 cepe
● 6 căței usturoi

● un fir țelină

● 3 ouă
● o legătură pătrunjel

● pesmet auriu
● ulei pentru prăjit

● 4 felii pâine

● sare

● piper

1. Pâinea se pune la înmuiat. Ceapa se taie mărunt și apoi se pune într-o strecurătoare și se presară cu sare.
2. Peștele se taie bucăți care se pun în bolul unui mixer. Se adaugă pâinea stoarsă de apă, usturoiul, ceapa, țelina tăiată mai mic, pătrunjelul, sare și piper.
3. Se mixează și apoi se adaugă ouăle bătute. Se amestecă și se modelează chiftele care se trec prin pesmet. Se prăjesc în ulei și se scot pe șervețele de hârtie.

Încearcă și rețeta de ciorbă de pește cu leuștean!

Sursa foto: Shutetrstock