Ingrediente:
► un piept de pui
►500 g morcovi
►o lingură parmezan ras
►o ceapă
►4 chifle
►2 linguri ulei
►4 linguri lapte
►câteva fire pătrunjel
►sare
►piper
1. În ulei încins, se pune ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt şi apoi, după ce a devenit aurie, se pune carnea tăiată cuburi foarte mici.
După ce carnea s-a albit complet, se toarnă 100 ml apă şi se lasă la fiert până ce apa s-a evaporat complet. Apoi, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
2. Între timp, se pun şi morcovii la fiert, întregi. După ce s-au fiert, se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari.
3. Chiflelor li se taie un căpăcel, miezul se scoate şi se amestecă alături de carne. Apoi, cu amestecul de carne se umplu chiflele şi li se pun drept „capac” câte două linguri de morcov ras şi rondele de morcovi, în funcţie de preferinţe.
4. Se ung chiflele cu lapte şi se dau la cuptor pentru
5 minute. Se servesc presărate cu parmezan.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/06/sotie-arsinel.jpg)