Ingrediente pentru chifle dulci cu mac:

● un ou

● 60 ml lapte
● 120 ml apă

● 1/2 linguriță sare
● 280 g făină
● 100 g zahăr
Pentru umplutură:
● 200 g mac

● 100 ml lapte
● 100 g zahăr pudră

Pentru copt:

● un gălbenuș
● 3 linguri lapte
● semințe de mac

1. Pentru aluat, se bat oul cu laptele, apa, zahărul și sarea.
2. Se adaugă făină, se amestecă, se lasă aluatul să se odihnească 20 de minute.
3. Macul ușor râșnit se pune la fiert cu laptele și zahărul. Se lasă la fiert 10 minute.
4. Aluatul se împarte în bucăți care se întind cu sucitorul, apoi se repartizează macul, se rulează și se așază în tavă. Se ung cu amestec de gălbenuș și lapte, se presară cu mac și se lasă 30 de minute la cuptor.

Mai avem și o super rețetă de prăjitură cu mac!