Ingrediente

● 120 g biscuiți sfărâmicioși
● 30 g unt

Pentru cremă:

● 500 ml iaurt bine scurs
● 200 g mascarpone
● 60 g zahăr
● 3 ouă
● o lingură suc de lămâie
● o lingură coajă de lămâie galbenă sau verde

1. Se macină biscuiții pentru a obține un praf fin, se topește untul și se toarnă peste biscuiți.
2. O formă cu pereți detașabili se tapetează cu hârtie și se pune amestecul de biscuiți. Se îndeasă bine cu fundul unui pahar sau cu dosul unei linguri pentru ca baza să fie cât mai compactă.
3. Se dă la frigider și, între timp, se pregătește crema prin amestecarea ingredientelor până ce se obține o compoziție omogenă. Se pune peste baza de la frigider.
4. Se coace 35-40 de minute, se dă la răcit și apoi se lasă 24 de ore la frigider.

Sursa foto:Shutetrstock