Ingrediente:

● 150 g cireșe

● 50 g cacao
● 200 g zahăr
● 1/2 plic praf de copt
● 175 g unt
● 180 g făină

● 3 ouă
● un praf sare

Chec marmorat cu cireșe. Mod de preparare

1. Untul tăiat cubulețe se topește la microunde și apoi se pune într-un bol de mixer.
2. Se adaugă zahărul, se amestecă 2 minute la viteză mare, se pun gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina amestecată cu praful
de copt și cernută.
3. Albușurile se bat separat cu un praf de sare, se adaugă peste compoziția cu făină, se omogenizează ușor și o treime din aluat
se trece în alt vas și se amestecă cu cacao cernută.
4. Într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină se pun amestecul de cacao, cireșele curățate de sâmburi, apoi compoziția albă și
se dă forma la cuptor pentru 50 de minute.

Sursa foto:Shutterstock