Nu ai mai făcut de mult timp un chec marmorat? Și noi ne-am adus aminte de rețeta asta abia cum pentru că ne doream ceva gustos dar simplu de făcut!

Ingrediente:

  • 180 g unt
  • 180 g zahăr
  • 4 ouă
  • 180 g făină
  • un plic praf de copt
  • o lingură cacao
  • Pentru tavă:

  • 10 g unt
  • o lingură făină
  • 1. Untul se freacă cu zahărul până ce se
    obține un amestec spumos.
    2. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând
    după fiecare.
    3. Se adaugă făina amestecată cu praful
    de copt și se împarte aluatul în două.
    Într-o parte se pune cacao.
    4. Se unge cu unt și se presară cu făină o
    formă de copt, se toarnă alternativ cele
    două aluaturi și se amestecă în tavă, de
    sus în jos cu o scobitoare. Se coace 45 de
    minute.