Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 200 g fructe confiate
  • 150 g stafide aurii
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt topit
  • 4 ouă
  • 3 linguri apă
  • un plic zahăr vanilinat
  • un plic praf de copt
  • unt pentru tavă
  • Pentru glazură:

  • 50 g ciocolată
  • 1. Fructele confiate și stafidele se pun la înmuiat în cele 3 linguri de apă caldă.
    2. Se amestecă zahărul cu ouăle, se adaugă untul topit și zahărul vanilinat.
    3. Se pun fructele bine scurse, făina, praful de copt. Se amestecă bine și se toarnă aluatul în forma de copt unsă cu unt.
    4. Se lasă la cuptor 45 de minute și, după răcirea completă, se toarnă ciocolata topită. Se lasă să se întărească și se taie.

    Sursa foto:Shutterstock