Ingrediente:
► 6 ouă
►o cană făină
►o cană zahăr
►o linguriţă bicarbonat stins în apă minerală
►un plic zahar vanilat
►o linguriţă praf de copt
►cacao
1. Se bat ouăle bine cu mixerul până devin o spumă, împreună cu bicarbonatul stins, zahărul vanilat şi praful de copt. Se adaugă treptat cana cu zahăr turnat în ploaie.
2. După ce s-a dizolvat zahărul, se adaugă treptat făina. Când a devenit o compoziţie cremoasă, se iau 2-3 linguriţe din acest amestec, se pun într-o ceşcuţă de cafea şi se adaugă o linguriţă de cacao. Se omogenizează bine.
3. Compoziţia de chec se pune într-o formă tapetată cu făină sau hârtie de copt, deasupra se toarnă crema de cacao, formând modelul dorit. Cuptorul trebuie să fie încins înainte cu vreo 1-2 minute. Se coace aproximativ 30 de minute. După ce se răceşte, se taie şi se poate orna cu zahăr pudră.
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_e1548d5f3a71926cca250c153de09339.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_68fe816f860e8e8b1f5fc6e4fa0d4e67.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_696e202f8378a05f74686ded5c5dba5e.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_a9a9d42156616626d3caf66632524b89.jpg)
RetetePractice.ro
Cum prepari AFINATĂ de casă
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_f4d7d3747af31bec0243c5f7133d0791.jpg)
RetetePractice.ro
REȚETĂ SIMPLĂ de ZACUSCĂ cu vinete și ardei
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_75f7169fe850e26bb590aa5e96244099.jpg)