Ingrediente:

● 250 g făină
● 1/2 plic praf de copt
● 2 pliculețe zahăr vanilinat
● 200 g zahăr pudră
● 5 ouă
● un pachet margarină
● o portocală
● 100 ml smântână
● 100 ml lapte
● 5 linguri cacao

Pentru servit:

● sos de ciocolată
● 1/2 portocală

1. Margarina se pune la topit la bain-marie. Între timp, smântâna
cu 50 g zahăr pudră și cacaua se amestecă, se adaugă puțin
lapte doar dacă amestecul este prea gros. Se stoarce portocala de
suc.
2. Făina se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat și praful de copt.
Se adaugă ouăle, unul câte unul, și se amestecă după fiecare. Apoi,
compoziția se separă în două părți, dintre care una mai mică.
3. În aluatul mai puțin se adaugă amestecul de smântână și cacao,
apoi, în partea mai mare, se adaugă coaja de portocală și sucul
strecurat.
4. Se toarnă aluatul fără cacao într-o formă cu gaură la mijloc unsă
și tapetată cu făină, deasupra se toarnă cel de cacao și se amestecă
ușor la suprafață cu o furculiță. Se coace 40 de minute și se servește
rece cu sos de ciocolată deasupra și felioare de portocală.

Sursa foto:Shutterstock