Ingrediente pentru chec de portocale:

● 2 portocale

● 3 ouă ● 170 g zahăr pudră

● 170 g făină

● 170 g unt
● 40 ml lichior de portocale

● sare
● unt și făină pentru tavă
● zahăr pudră pentru servit

1. Se topește untul și, între timp, se separă ouăle.
2. Albușurile se bat cu un praf de sare, iar gălbenușurile cu zahărul se amestecă până se obține o cremă albicioasă.
3. Peste crema cu gălbenușuri se pun untul topit, lichiorul de portocale, făina, sucul și coaja rasă a celor două portocale. Și, dacă tot ai coajă de portocală, uite cum se face coaja de portocală confiată!
4. Se adaugă albușurile spumă, se amestecă cu delicatețe și se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină. Se lasă la cuptor 10 minute la foc mare și 30 de minute la foc mediu. Se lasă să se răcorească în tavă, se scoate și se presară din abundență cu zahăr pudră.