Ingrediente pentru chec cu merișoare și glazură albă:

● 300 g făină

● 300 g zahăr

● 225 g unt
● 230 ml lapte bătut sau iaurt

● 2 ouă
● o linguriță esență de vanilie
● o linguriță praf de copt

● 75 g merișoare

● sare

Pentru glazură:

● 90 g ciocolată albă

● 120 ml lapte

● 250 g unt
● 150 g zahăr

● 2 lingurițe esență de vanilie
coacăze roșii

1. Se amestecă făina, praful de copt și sarea.
2. Se mixează untul cu zahărul timp de 5 minute, se adaugă ouăle și vanilia. Se pun apoi alternativ făina și laptele bătut, începând și terminând cu făina. Se pun și merișoarele. Se toarnă aluatul în 2 forme de chec unse cu ulei și se coc 50 de minute.
3. Pentru glazură, ciocolata albă rasa și puțin lapte se pun pe foc cât să se topească ciocolata. Untul se mixează 3 minute și i se adaugă ciocolata topită și răcorită, după care, amestecând continuu, se pune zahărul.
4. Se toarnă restul de lapte, câte puțin și, la final, vanilia. Se mixează 3 minute și apoi se decorează checul cu glazura albă și cu coacaze proaspete.

Pentru astăzi am făcut și o ciorbă rădăuțeană după rețeta autentică!