Ingrediente:
►4 ouă
►200 g unt ►un praf sare
►200 g zahăr pudră
►un plic zahăr vanilat
►175 g făină
►zeama de la o lămâie
►coaja de la o lămâie verde
►o lămâie întreagă
►100 g nuci coapte
►50 g ciocolată
►hârtie pentru copt
►zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
1. Pentru început, se pregătesc ingredientele. Nucile se coc și apoi se taie julien. Se rade lămâie cu coajă verde iar ciocolata se taie cubulețe. Se curăță lămâia de coajă, se feliază și se amestecă cu un pliculeț de zahăr vanilat.
2. Untul moale de la temperatura camerei se freacă cu zahărul. Se obține o cremă spumoasă, se adaugă un praf de sare și ouăle unul câte unul.
3. În compoziție, se adaugă coaja, zeama și feliuțele de lămâie, ciocolata tăiată cubulețe și nucile. Se amestecă ușor și, la sfârșit, se adaugă făina cernută. Se toarnă compoziția în forma de chec, tapetată cu hârtie, și se întinde uniform.
4. Se bagă în cuptorul preîncălzit, se lasă aproximativ 40 minute la
120 °C. După ce s-a copt, se scoate și se lasă să se răcească. Checul se feliază și se servește ornat cu zahăr pudră.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/09/nunta-ioanei-ginghina-marcata-de-evenimente-neplacute.jpg)