Ingrediente:

● un pahar mare iaurt bine scurs

● 2 pahare făină
● un pahar ulei

● un pahar zahăr pudră

● un plic praf de copt
● 3 oua

● esență de vanilie

● un praf sare

● 10 g unt pentru tavă

Pentru glazură:

● 200 g zahăr pudră

● un albuș
● sucul unei jumătăți de lămâie

1. Se amestecă ouăle cu iaurtul, uleiul, vanilia.
2. Se spală și se usucă paharul și apoi, cu acesta, se pune măsura de zahăr. Se amestecă.
3. Separat, făina se amestecă cu praful de copt și sarea, se face un gol, se pune compoziția cu ouă, se omogenizează și se toarnă în tava unsă cu unt. Se coace 45 de minute.
4. Pentru glazură, zahărul se freacă energic cu albușul și, după ce a devenit o pastă albă, se adaugă sucul de lămâie.
Se toarnă peste checul răcit și se obține cel mai bun chec cu glazură!