Cele mai gustoase legume pentru ciorbe și supe vor fi mereu rădăcinoasele albe și portocalii, adică țelina, păstârnacul, morcovul, rădăcina de pătrunjel. Fără ele, fierturile de carne nu au niciun gust. Urmează apoi cepele dulci de apă și verdețurile pe care trebuie să știi cum să le adaugi în ciorbă, să își păstreze toată aroma.

Curăţă ceapa şi rădăcinoasele şi ţine-le în frigider aproximativ o oră înainte de a le pune în supă. Îşi vor păstra mai bine aroma.

Morcovul dă gust mai bun în ciorbe și supe dacă este călit cu o lingură de ulei și apoi adăugat în fierturi.

Pune sarea la supa de ciuperci cu un minut, două înainte de a stinge focul. Ciupercile îşi vor păstra gustul lor plăcut.

Fierbe câteva minute orezul sau pastele făinoase în apă înainte de a le adăuga în ciorbă.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Adaugă roşiile proaspete în ciorbă sau în supă abia la sfârşit, după ce au fiert celelalte legume.

Pune ierburile aromatice uscate chiar de la început în mâncare, să îşi lase toată aroma.

Pune o linguriţă de ţelină rasă şi verdeţuri tocate mărunt în supe sau ciorbe, după ce ai stins focul. Acoperă cu capacul şi lasă câteva minute să se răspândească aroma.

Sfaturi pentru ciorbe și supe culese de la bunica

Dacă ai făcut supa prea sărată, adaugă un cartof întreg, decojit, şi fierbe două, trei minute. Cartoful va absorbi sarea.

Dacă vrei să obții o supă clară, după ce se răcește complet, adaugă un morcov ras amestecat cu două albușuri de ou bătute spumă. Pune supa iar la foc mic și așteaptă până când albușul se coagulează, iar morcovul ras adună toate impuritățile. Adună cu spumiera albușul și strecoară supa. La final, nu mai este nevoie decât de verdețuri proaspete.

Pentru o supă cremoasă, frământă o lingură de unt rece cu două linguri de făină și adaugă acest amestec fărâmițat bine în oala cu supa caldă. Amestecă bine până se dizolvă și supa ta va capăta consistență.

Smântâna se adaugă în supă numai după ce ai amestecat-o separat cu câteva linguri de supă caldă.

Carnea de pui se fierbe moderat pentru supă și ciorbă, niciodată în clocote, pentru că astfel devine mai ațoasă.

Citeşte şi: Supă de cocoș. Cele mai delicioase rețete

foto: Shutterstock