Ingrediente:

  • 300 g fidea foarte subțire
  • 150 g unt topit (sau margarină, în perioadele de post)

Pentru umplutură:

  • 100 g nuci
  • 100 g fistic
  • 125 g migdale
  • 50 g zahăr
  • o linguriță scorțișoară

Pentru sirop:

  • 300 g zahăr
  • 200 ml apă
  • apă de flori de portocal

1. Se mărunțesc la robot nucile, fisticul, migdalele, scorțișoara și zahărul. Se adaugă apoi un pic de apă sau apă de flori de portocal care să ajute la legarea amestecului.
2. Fideaua se pune într-o tavă și se toarnă peste ea untul topit. Se amestecă ușor și apoi fideaua se împarte în mai multe bucăți.
3. Pe fiecare bucată de fidea se pune o cantitate mică de umplutură, se rulează și se așază în tava de copt. Se lasă la cuptor 20 de minute.
4. Între timp, se face siropul, din apă, zahăr și apă de flori de portocal și se toarnă peste prăjiturelele răcite. Se lasă de pe o zi pe alta.

Sursa foto:Shutterstock