Ingrediente:

● un kg cartofi
● 500 ml lapte
● 250 ml smântână
● un cățel usturoi
● sare
● piper
● 25 g unt
● nucșoară

Pentru straturi:

● 200 g bacon
● o ceapă
● un ardei gras
● o linguriță ulei

1. Se prepară amestecul dintre straturi,
pentru care ceapa tăiată peștișori și ardeiul
tăiat fâșii se pun la călit în ulei. Dupa ce se
înmoaie, se adaugă baconul tăiat și se lasă
pe foc amestecând până ce se rumenește
și acesta.
2. Se pune laptele la fiert, se adaugă untul
și se potriveste de sare, piper și nucșoară.
Se adaugă și cartofii curățați și tăiați
rondele fine și se lasă la fiert, la foc mic,
aproximativ 10 minute.
3. Se scot cartofii și peste lapte se pune
smântâna. Se freacă bine cu usturoi interiorul
unui vas de cuptor.
4. Se pune un prim strat de cartofi, apoi
amestecul cu bacon și din nou cartofi. Se
toarnă laptele cu smântâna și se dă vasul
la cuptor pentru 45 de minute.

Sursa foto: Northfoto/Colorise