►un kg cartofi mici
►2-3 crenguțe rozmarin verde
►o căpățână usturoi
►sare grunjoasă
►75 g margarină
►2-3 linguri ulei de măsline
►piper alb măcinat
1. Pentru început, se spală cartofii. Se curăță bine și se pun să fiarbă în apă cu sare. Se lasă aproximativ 50 de minute, la foc mediu. Se acoperă cu un capac.
2. După ce au fiert, se scot și se scurg de apă. Se pun în sită și se lasă să se răcorească, apoi se curăță de coajă.
3. Între timp, se curăță și se spală usturoiul. Se taie feliuțe, se adaugă sare după preferință și se lasă câteva minute acoperit.
4. Separat, se topește margarina și se amestecă cu uleiul. În grăsimea topită, se adaugă usturoiul și cartofii. Se amestecă ușor să nu se zdrobească și se potrivesc cu sare și piper.
5. Se pun într-o tavă termorezistentă și se bagă câteva minute în cuptor, cât să se rumenească.
6. În timpul acesta, se spală rozmarinul, se scurge pe un șervet absorbant și se toacă mărunt. Se presară peste cartofi, care se servesc cu garnitură de salată verde sau de crudități.