►8 cartofi mari cu coaja roșie
►100 g mozzarella
►75 g unt
►100 g telemea de vacă
►40 ml smântână
►sare
►50 g susan prăjit
►2-3 fire pătrunjel
►pastă de roșii
1. Se spală cartofii bine și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot și se lasă să se răcorească. Se cojesc pe jumătate, se scoate miezul și se aranjează în tava tapetată cu unt și cu susan măcinat.
2. Separat, se rade telemeaua de vacă, brânza mozzarella se taie cubulețe și împreună se amestecă cu miezul de cartofi. Se adaugă untul moale, se potrivește cu sare și, la sfârșit, se adaugă smântâna și susanul măcinat.
3. Cu această compoziție se umplu cartofii și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă aproximativ 50 de minute la copt.
După ce s-au rumenit uniform, se scot din cuptor și se stropesc cu pasta de roșii, apoi se mai lasă 2-3 minute în cuptor.
4. Cuiburile de cartofi se servesc cu cremă de smântână sau pastă de roșii cu busuioc și se sornează cu pătrunjel tocat mărunt.