Ingrediente cârnați de porc:
6 kg fleică de porc
2 căpățâni mari de usturoi
10 m intestine
sare
piper
boia
cimbru
Mod de preparare:
- Jumătate din cantinatea de carne se toacă la mașină, iar jumătate se taie mărunt la cuțit. Se amestecă apoi cu usturoiul pisat, sarea, piperul, boia și cimbru, după gust. Se frământă bine compoziția și se lasă să se odihnească o oră la frigider.
- Intestinele bine spălate se pun pe pâlnia specială a mașinii de tocat și se umplu treptat cu amestecul de carne, cu mare atenție, să nu se spargă.
- Pe măsură ce se umplu, intestinele se răsucesc din loc în loc pentru a forma cârnații. Se leagă la capete și se lasă la uscat la aer, 3 sau mai multe zile, în funcție de cât de uscați îi doriți. Se servesc prăjiți.
Citește și: Rețeta de lebăr de porc
Iată și cum îți ies cei mai buni carnati de Craciun
Parteneri
PE ACELAȘI SUBIECT
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_27a589e369efcaf8e2a7aa38833b8c8c.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_1d4db1f0980ae424d437edb5d75eb1e0.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_e9b29002aeb301ebb86265e099457532.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_a9a9d42156616626d3caf66632524b89.jpg)
RetetePractice.ro
Cum prepari AFINATĂ de casă
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_f4d7d3747af31bec0243c5f7133d0791.jpg)
RetetePractice.ro
REȚETĂ SIMPLĂ de ZACUSCĂ cu vinete și ardei
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_75f7169fe850e26bb590aa5e96244099.jpg)