• 300 g piept de porc
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • roşii
  • castraveţi
  • cimbru proaspăt
  • 1. Se pune la fiert apa cu sarea şi, când clocoteşte, se pune mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu telul. Se lasă pe foc până fierbe, se retrage, se pune brânza, se amestecă şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară să se răcească.
    2. Pieptul de porc se taie cubuleţe care se pun la rumenit în ulei. Se amestecă pentru a nu se lipi, se presară sare şi se adaugă un pic de cimbru proaspăt.
    3. Între timp, mămăliga rece se taie pătrate nu foarte mari, castraveţii se răzuie şi se lasă la scurs.
    4. Odată carnea bine rumenită se repartizează pe mămăligă, se adaugă castraveţii scurşi şi felii de roşie. Se pune cimbru şi se aduc la masă.

    Sursa foto:Shutterstock