Ingrediente pentru calamari în sos de roșii:
● 700 g inele de calamar
● o conservă mare roșii în bulion
● 3 linguri ulei

● un praf ghimbir
● un praf chimen

● 2 căței usturoi
● 2 foi dafin

● puțin cimbru
● 100 ml apă

● sare

● piper
● o legătură pătrunjel

1. În tigaia cu ulei încins se pun calamarii, se amestecă puțin și se pune capac.
2. Când apa pe care o lasă calamarii a scăzut, inelele se scot și, în aceeași tigaie, se pun roșiile și restul ingredientelor.
3. Se lasă să ajungă în punctul de fierbere după care se adaugă calamarii și apa și se lasă la fiert timp de 15 minute, nu mai mult. Se scot și se servesc cu pătrunjel verde tocat mărunt, deasupra.

După acești calamari în sis de roșii, pentru desert vă recomandăm prăjitura cu fistic!