Ingrediente:

  • 300 g mălai
  • apă
  • sare
  • 250 g brânză de burduf sau caş frământat
  • Pentru copt:

  • 100 g unt
  • Pentru decor:

  • ceapă roșie
  • pătrunjel
  • 1. Pentru mămăligă, se pune apa la fiert cu un praf de sare şi un pumn de mălai.
    2. Când începe să clocotească, se adaugă şi restul mălaiului, în ploaie, şi se amestecă cu sucitorul.
    3. Se lasă pe foc aproximativ 20 de minute să fiarbă bine şi apoi se răstoarnă într-o tavă. Se lasă să se răcorească un pic.
    4. Se ia din mămăligă o cantitate de mărimea unei portocale, se întinde în palmă, se aşază o nucă de brânză, se modelează ca la găluşte şi se aşază într-o tavă de cuptor. Se repartizează unt deasupra şi se lasă 10 minute la cuptor să se rumenească. Bulz – ul se servește cu ceapă roșie și pătrunjel.

    Sursa foto:Shutterstock