Ingrediente:
►400 g orez cu bobul rotund
►2 ouă
►125 g făină
►un praf şofran
►o legătură pătrunjel
►100 g unt
►100 g pesmet
►ulei pentru prăjit
Pentru sos:
►6 roşii
►busuioc verde
►o lingură zahăr
►un praf piper
►sare
►1-2 linguriţe ulei de soia

1. Se spală orezul şi se fierbe. Se adaugă şofranul şi untul şi se amestecă uşor. După ce a fiert, se lasă deoparte să se răcească.
2. Se opăresc între timp roşiile, se decojesc şi se pasează. Se potrivesc cu sare, zahăr şi puţin piper. Se adaugă uleiul de soia şi se fierbe 10-15 minute. Spre final, se adaugă busuioc verde.
3. Se amestecă orezul cu făina cernută, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi ouăle şi se formează buletele. Se trec prin pesmet.
4. Separat, se încinge uleiul într-o oală cu fundul dublu sau într-o tigaie specială şi se prăjesc. Se scot în momentul când capătă o nuanţă aurie şi se servesc cu sosul de roşii aromat. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel.