Ingrediente:
►600 g conopidă
►300 g brânză dulce
►200 g telemea de vacă
►4-5 ouă
►100 g pesmet alb
►sare
►1-2 legături mărar
►2-3 fire pătrunjel
►100 g unt
►2-3 roșii
1. Se desface conopida, se spală și se fierbe mai mult ca de obicei, astfel încât să se poată pasa ușor. După ce a fiert, se scoate în sită și se lasă să se răcorească. Se taie în bucăți și se pasează cu blenderul.
2. Se rade telemeaua de vacă pe răzătoarea mică și se amestecă cu brânza de vaci, cu untul moale, pesmetul alb și piureul de conopidă. Se adaugă ouăle unul câte unul și se obține o compoziție consistentă.
3. În compoziție, se mai adaugă mărarul spălat și tocat mărunt. Compoziția, se toarnă într-o formă specială, tapetată cu unt și cu pesmet. Se întinde uniform și se bagă în cuptorul cald.
4. Se coace la 120˚C. După ce s-a copt, se lasă să se răco-rească și se feliază. Budinca de conopidă se servește ornată cu pătrunjel proaspăt și felii de roșii.