Ingrediente:

  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 2 gutui
  • 150 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g făină
  • un plic praf de copt
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță sare
  • o lingură zahăr pudră
  • 1. Gutuile se curăță de coajă, se taie felii și se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.
    2. Într-un vas se mixează ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și laptele.
    3. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, scorțișoara și praful de sare. Se pun apoi peste amestecul lichid și se omogenizează.
    4. Se toarnă compoziția de aluat în tava specială pentru brioșe și se pun câteva feliuțe de gutui în fiecare formă de brioșă. Se lasă la cuptor 25 de minute. Se scot și se servesc pudrate cu zahăr.

    Sursa foto:Shutterstock