► Ingrediente
Pentru compoziția de brioșe:
► 4 ouă
► sare
► 5 linguri zahăr farin
► 2 pliculețe zahăr vanilat
► coaja de la o lămâie
► 3 linguri făină
► 75 g unt
► 4 linguri nucă măcinată
Pentru sos:
► 100 g unt
► 8 linguri zahăr
► o lingură cremă whisky
► 250 g frișcă bătută
► Preparare:
1. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă și se adaugă zahărul farin, zahărul vanilat, gălbenușurile frecate cu un praf de sare și untul moale.
2. Făina cernută și nucile măcinate se pun la final și se amestecă bine.
3. Compoziția se toarnă în forme și se coace la 120°C. Separat, se caramelizează zahărul. Se adaugă untul și se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se pune crema de whisky.
4. Se scot brioșele din cuptor şi se lasă la răcorit. Se ornează cu frişcă și sirop caramel.