► Ingrediente
Pentru aluat:
► 4 ouă
► 6 linguri zahăr
► 200 g unt
► sare
► 100 g nucă
► 4 linguri făină
► un plic zahăr vanilat
Pentru siropul de ciocolată:
► 50 ml unt topit
► 50 g ciocolată
► esență de migdale
Pentru ornat:
► 300 ml frișcă
► 2-3 frunze mentă
► Preparare:
1. Se pune untul moale într-un bol și se freacă cu zahărul. Se adaugă un praf de sare și ouăle, unul câte unul. Apoi se pun nuca măcinată și făina cernută și se amestecă ușor. Compoziția se toarnă în formele de brioșe şi se bagă în cuptor la 120° C.
2. Separat, se topește untul într-un ibric și se adaugă ciocolata și esența de migdale.
3. Se scot formele din cuptor și se înțeapă cu o scobitoare pe toată suprafața. Se toarnă sosul de ciocolată, se ornează cu frișcă și frunzulițe de mentă.