► Ingrediente
► 3 ouă
►200 g unt
►300 g ciocolată amăruie
►o linguriță cafea
►150 g zahăr
►un praf sare
►2 linguri cacao
►2-3 linguri frișcă naturală
►4 linguri făină
►2 linguri rom
►un plic zahăr vanilat
►50 g alune de pădure coapte

► Preparare:
1. Se topește ciocolata la baie de aburi, cu un cubuleț de unt. Apoi, se dă deoparte să se răcorească treptat.
2. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare, cu zahărul și
cu untul. Se adaugă vanilia, romul natural, frișca bătută și ciocolata topită. Se omogenizează și se adaugă făina, cacaua și cafeaua cernute. Se încorporează și albușurile bătute spumă.
3. Se toarnă în forme și se coc la 140-150°C. Cu 5-10 minute înainte de a le scoate, se presară alune măcinate şi ciocolata.