Ingrediente:
► un kg bucăţi miel
►2 cepe
►o rădăcină pătrunjel
►1/2 rădăcină ţelină
►un morcov
►un ardei gras
►un litru borş de tărâţe
►4 linguri orez
►câteva fire leuştean
►sare ►piper

1. Toate bucăţile de miel, capul, coada, şira spinării, coastele, se spală, eventual se pârlesc şi se pun în apă rece cu două linguri de oţet, pentru o oră.
2. Într-o oală mare cu aproximativ 3 litri de apă se pun bucăţile de miel la fiert, cu sare. Se spumează şi, după o oră de fiert, se pun toate legumele tăiate mărunt. Se continuă fierberea.
3. După ce şi legumele au fiert, se adaugă orezul şi borşul fiert separat. Se lasă să dea un clocot şi se gustă de acru. Dacă e prea acru sau are prea puţină zeamă, se mai adaugă apă şi se mai lasă un clocot la fiert.
4. Se stinge focul, se presară leuştean proaspăt tocat şi se lasă 5 minute acoperită cu un capac.