Ingrediente pentru blinii dulci cu căpșune:

Pentru aluat:

● 200 ml lapte

● 15 g drojdie uscată
● 200 ml smântână

● 300 g făină

● 3 ouă

● o lingură zahăr pudră

● un praf sare

● ulei pentru prăjit

Pentru servit:

● 250 ml frișcă dulce

● 2 linguri sirop de căpșune
● căpșune

● 2 linguri zahăr pudră

1. Drojdia se diluează în laptele călduț. Făina se pune într-un vas, se adaugă zahărul, gălbenușurile și un praf de sare, apoi se pun drojdia și smântâna, puțin câte puțin. Se lasă la crescut trei ore.
2. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă în amestecul crescut.
3. În ulei încins, bliniile se prăjesc ca niște clătite. Se aduc la masă cu frișcă bine bătută, zahăr pudră, sirop de căpșune și cu fructe proaspete.

Trebuie să încerci și acest tort cu căpșune…este delicios!