Pentru aluatul de biscuiți:
►250 g miere
►100 g zahăr
►100 g unt
►50 ml smântână
►3 ouă
►un plic esență de vanilie
►coaja rasă de la o lămâie
►un praf sare
►150 g nuci măcinate
►500 g făină
Pentru umplutură:
►100 g nuci măcinate
►gem (de caise, de căpșuni sau
de fructe de pădure)
►zahăr pudră
1. Se desfac ouăle, gălbenușurile se pun separat într-un bol și se amestecă cu un praf de sare iar albușurile se bat întocmai ca pentru bezele. Apoi se adaugă pe rând, bătând fără întrerupere, zahărul, gălbenușurile, unul câte unul, coaja de lămâie, untul, nucile măcinate, mierea, laptele și făina cernută.
2. Se frământă bine ingredientele până se obține o compoziție groasă, care se poate modela ușor. Se acoperă cu o folie și se bagă la rece. Se încălzește cuptorul la 140˚ C și se tapetează tăvile cu hârtie de copt.
3. Separat, se pregătește umplutura. Se alege gemul preferat și se amestecă cu nuca măcinată. Se scoate aluatul de la rece, se mai frământă câteva minute și apoi se întinde cu sucitorul.
4. Cu o formă de inimioară se taie
aluatul și se aranjează în tavă. Se bagă la cuptor şi, după ce s-au copt, se scot, se lasă să se răcorească și se umplu cu gem. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat. Se păstrează în cutii metalice sau de carton.
:quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/03/elena-chiriac-zanni-oana-ciocan-alex-delea.png)