– Pentru ca aluatul să iasă sfărâmicios, înlocuiţi oul întreg cu două gălbenuşuri.
– Pentru ca aluatul de tartă să iasă mai bun, după ce a fost frământat, e bine să se lase la rece, în jur de o oră.
– Prăjiturile din aluat dospit se coc la foc potrivit, altfel se formează o crustă la suprafaţă şi ele rămân crude în interior.
– E recomandat ca dulciurile din aluat să se coacă în forme de metal, deoarece vasele din sticlă termorezistentă lasă fundul prăjiturii necopt.
– Atunci când preparaţi blat de tort, este bine ca făina să se cearnă de două ori, pentru a fi bine aerisită. Astfel, blatul va creşte mai frumos.
– Dacă vrei ca aluatul pe care-l pregăteşti să iasă fraged, pune apa şi untul reci, de la frigider.
– Pentru ca blatul de tort sau de prăjitură să se taie mai bine în felii, e bine ca acesta să se pună de seara până dimineaţa, la rece, la frigider.
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_27a589e369efcaf8e2a7aa38833b8c8c.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_1d4db1f0980ae424d437edb5d75eb1e0.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_e9b29002aeb301ebb86265e099457532.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_a9a9d42156616626d3caf66632524b89.jpg)
RetetePractice.ro
Cum prepari AFINATĂ de casă
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_f4d7d3747af31bec0243c5f7133d0791.jpg)
RetetePractice.ro
REȚETĂ SIMPLĂ de ZACUSCĂ cu vinete și ardei
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_75f7169fe850e26bb590aa5e96244099.jpg)