Ingrediente:
Pentru bezele:
Pentru umplutură:
frișcă
Pentru decor:
1. Se bat albușurile bine
cu un praf de sare și,
când spuma începe să se
formeze, se pune o treime
din cantitatea de zahăr. Se
mărește viteza mixerului
și apoi se adaugă zahărul
încă în 3 sau 4 reprize.
2. Se pune spuma într-un
poș și, într-o tavă tapetată
cu hârtie de copt, se eliberează
mici cantități care să formeze o floare. Se face un
mic gol în mijlocul fiecărei flori.
Se bagă tava în cuptorul dat
la foc mic și lăsat întredeschis
timp de trei ore, până ce nu se
mai lipesc de deget la atingere.
Se lasă apoi la răcit.
3. Pentru cremă, se fierbe la
bain-marie smântâna pentru
frișcă împreună cu ciocolata.
Nu se lasă să ajungă la punctul
de fierbere, ci se ia de pe foc,
se amestecă să se topească
bine ciocolata, apoi se dă la
rece 3-4 ore. Se scoate de la
frigider și se bate cu mixerul
până se obține o cremă
spumoasă. Se unesc bezelele
două câte două cu cremă și se
presară cu cacao.
Sursa foto: Shutterstock