Ingrediente:

Pentru bezele:

  • 3 albușuri
  • 175 g zahăr pudră
  • sare
  • Pentru umplutură:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru
    frișcă
  • Pentru decor:

  • cacao
  • 1. Se bat albușurile bine
    cu un praf de sare și,
    când spuma începe să se
    formeze, se pune o treime
    din cantitatea de zahăr. Se
    mărește viteza mixerului
    și apoi se adaugă zahărul
    încă în 3 sau 4 reprize.
    2. Se pune spuma într-un
    poș și, într-o tavă tapetată
    cu hârtie de copt, se eliberează
    mici cantități care să formeze o floare. Se face un
    mic gol în mijlocul fiecărei flori.
    Se bagă tava în cuptorul dat
    la foc mic și lăsat întredeschis
    timp de trei ore, până ce nu se
    mai lipesc de deget la atingere.
    Se lasă apoi la răcit.
    3. Pentru cremă, se fierbe la
    bain-marie smântâna pentru
    frișcă împreună cu ciocolata.
    Nu se lasă să ajungă la punctul
    de fierbere, ci se ia de pe foc,
    se amestecă să se topească
    bine ciocolata, apoi se dă la
    rece 3-4 ore. Se scoate de la
    frigider și se bate cu mixerul
    până se obține o cremă
    spumoasă. Se unesc bezelele
    două câte două cu cremă și se
    presară cu cacao.

    Sursa foto: Shutterstock