Ingrediente:
Pentru bezele:
450 g zahăr
o lingură glucoză lichidă
200 ml apă
2 albușuri
9 foi gelatină și 140 ml apă
o linguriță esență de vanilie
5-6 linguri zahăr pudra
5-6 linguri făină
ulei pentru tavă
Pentru servit:
200 g ciocolată
100-150 g nucă de cocos răzuită
1. Zahărul, glucoza și 200 ml apă se pun pe aragaz
și se fierb până se obține un sirop gros. Gelatina se
pune la înmuiat și apoi se adaugă, cu tot cu apă, în
siropul fiert.
2. Pe masură ce se bat albușurile spumă, se toarnă
amestecul cu gelatina, mixând în continuu, se pune
esența și se mai mixeaza 5-10 minute. O tavă de
copt se unge, se presară cu zahăr și făină și se toarnă
amestecul cu albușuri și gelatina. Se nivelează cu o
paletă umezită și se dă la rece pentru o oră.
3. Pe masa presarată cu făină amestecată cu zahăr se
pune compoziția de la rece, se modelează și se taie
cubulețe care se trec prin făina amestecată cu zahăr.
Dupa ce s-au făcut toate, se coc 1-2 minute. Se lasă
apoi la răcit complet.
4. Se topește ciocolata, se trec bezelele prin ea și apoi
se trec prin nucă de cocos. Se așază pe suportul de
servit.
Sursa foto:Shutterstock