Ingrediente:

Pentru blat: ● 200 g biscuiți sfărâmicioși ● 250 g alune

Pentru caramel: ● 225 g unt nesărat ● 200 g zahăr brun ● 255 g miere ● 240 g frișcă lichidă ● 150 g ciocolată ● esență de vanilie

Mod de preparare:

1. Într-o tavă unsă cu foarte puțin unt se pune un strat alcătuit din biscuiți și jumătate din cantitatea de alune, sfărâmate.

2. Pentru caramel, se amestecă untul, zahărul, mierea și frișca. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, amestecând din când în când pentru ca zahărul să se dizolve.

3. Se trage de pe foc, se lasă să ajungă la temperatura camerei și apoi se adaugă vanilia.

4. Se toarnă peste stratul de biscuiți și alune. Se toarnă și ciocolata topită, se presară restul de alune. Se lasă 2-3 ore la temperatura camerei și apoi se taie.

Incercati si aceste retete delicioase de ciocolata de casa