Ingrediente pentru bărcuțe cu brânză și roșii:

Pentru aluat:

● 300 g făină
● 200 g margarină

● un ou
● 5 linguri lapte

● sare

Pentru umplutură:

● 200 g mozzarella
● 2 linguri smântână
● 4-6 roșii cherry

● 2 linguri ulei
● 250 g ciuperci tocate mărunt din conservă

● 1/2 legatură pătrunjel

Pentru servit:

● verdeață, după gust

1. Pentru aluat, se amestecă bine ingredientele și se lasă coca obținută la rece până la prepararea umpluturii.
2. Ciupercile se trec printr-un jet de apă rece, se scurg bine, apoi se toacă și se pun la călit în ulei alături de pătrunjelul tocat mărunt. Se lasă 10 minute, după care se scot și se lasă să se răcorească.
3. Se scoate aluatul de la frigider, se întinde cu sucitorul și se taie în 2 sau 3 fâșii late de 20 cm. Pe margini se pune un strat subțire de compoziție cu ciuperci și se rulează ușor, dând formă de bărcuță. La interior, se ung cu un strat de smântână și se așază roșiile cherry tăiate rondele. Deasupra se pune mozzarella tăiată fâșii și se așază bărcuțele în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc 30 de minute și se servesc cu verdeață, după gust.

S-ar putea să-ți placă și…