Ingrediente pentru banana split:

● 4 banane
● înghețată de vanilie (sau după gust)
● sos de ciocolată
● fursecuri diverse, după gust
● câteva nuci
● bombonele de decor

Mod de preparare banana split:

1. Bananele decojite se taie în două pe lung și se repartizează pe farfurii.
2. Se pun câte două-patru cupe de înghețată și apoi se adaugă fursecuri.
3. Se stropesc cu sos de ciocolată și se presară nuci ușor mărunțite și bombonele de decor. Se servesc imediat.

Rețeta pentru sosul de caramel

Pentru 100 ml sos caramel ai nevoie de 100 g zahăr tos, 30 ml apă, 50 ml frișcă lichidă, o lingură unt și câteva picături de esență de vanilie. Într-un vas se pun zahărul și apa, la foc mic, și se amestecă să se topească zahărul, până începe să fiarbă. Când a început să fiarbă, nu se mai amestecă și se așteaptă ca siropul să capete culoarea arămie, apoi se ia de pe foc și se adaugă frișca ușor încălzită și untul.

Dacă ți-au mai rămas banane și mai vrei să pregătești un desert îți recomand rețeta de gogoși cu banane!