Ingrediente pentru aripioare picante în stil american:

20 de aripioare

150-200 g făină

1 linguriță boia iute

2 lingurițe praf de usturoi

2 lingurițe de sare

1 linguriță de piper

1 cană cu lapte

1 ou

Ingrediente pentru sos

1 ceșcuță de bulion/ sos de roșii

1 linguriță rasă praf de chilli

pătrunjel uscat

boia iute sau dulce

1 lingură cu vârf plină cu unt

  1. Aripioarele se secționează și se spală. Se face un amestec din făină și din condimente. Într-o farfurie adâncă sau într-un castron se bate oul și se adaugă laptele peste el având grijă să amestecați bine. Un tel ar fi de mare ajutor.
  2. Fiecare aripioară se ia și se trece prin ou și apoi prin amestecul de făină și condimente. Se repetă operațiunea ou- făină cu condimente. După ce toate aripioarele au fost plimbate de două ori prin cele două amestecuri se pun la frigider pentru minim 30 de minute. Mult mai bine ar fi dacă le-ați lăsa o oră.
  3. Nu săriți peste etapa cu statul la frigider pentru că dacă veți scurta timpul de stat la rece amestecul de pane nu va rămâne lipit de aripioare.
  4. Fiecare aripioară se prăjește în ulei încins, la foc mediu, timp de 5-7 minute.
  5. Pentru sosul acestor aripioare picante în stil american se face un amestec din bulionul de roșii, pătrunjelul uscat, boia și praf de chilli. Amestecul se face într-un ibric. După ce ați amestecat aceste ingrediente, adăugați untul și puneți ibricul pe foc până se topește untul și se omogenizează ingredientele.
  6. Se toarnă sosul peste aripioarele prăjite și se amestecă/agită vasul cu aripioare pentru a fi siguri că sosul s-a răspândit uniform și ați obținut faimoasele aripioare picante în stil american.

Sursa foto: Copyright: bhofack2 / 123RF Stock Photo