Ingrediente

  • 12 aripioare de pui
  • piper
  • sare
  • boia picantă
  • usturoi praf
  • Pentru sos:

  • 3 căţei usturoi
  • o lingură ulei
  • 300 ml suc de
    roşii
  • 2 linguri miere
  • o ceapă
  • 2 linguriţe zahăr
  • 2 linguriţe muştar
  • 2 linguriţe sos Worcestershire
  • 1. Boiaua, usturoiul, sarea şi
    piperul se pun într-o pungă, se
    adaugă aripioarele curăţate şi
    se amestecă foarte bine. Apoi
    se pun pe grătarul încins.
    2. Între timp, pentru sos, ceapa
    se pune la călit în ulei cu usturoiul
    presat.
    3. Se adaugă sucul de roşii,
    mierea, zahărul, muştarul şi
    sosul picant şi se lasă să dea un
    clocot.
    4. Se aduc la masă aripioarele
    unse cu sosul picant.

    Sursa foto: Shutetrstock