Ingrediente
►16 ardei medii
►100 g orez cu bobul lung
►500 g carne de pui tocată
►2 cepe
►un ou
►o legătură mărar verde
►o legătură mărar uscat
►cimbru uscat
►sare
►piper
Pentru sos:
►50 ml ulei de floarea-soarelui
►3 cepe
►400 g piure de roșii
►busuioc proaspăt
1. Se spală şi se curăță ardeii de seminţe. Se alege orezul, se spală și se pune într-un bol împreună cu ceapa tăiată mărunt, carnea tocată, oul, mărarul verde tocat, cimbru, sare și piper. Se frământă bine compoziția de carne.
2. Se umplu ardeii, apoi se aranjează într-o cratiță unsă cu ulei . Se acoperă cu apă călduță, se adaugă legătura de mărar uscat și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
3. Între timp, se curăță ceapa pentru sos. Se taie solzișori și se călește în uleiul încins. Se lasă să se înmoaie și se adaugă piureul de roșii. Se condimentează cu sare, piper, busuioc, și se lasă să scadă.
4. După ce au fiert ardeii pe aragaz, se bagă 20-30 de minute la cuptor să se rumenească. Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat și smântână. Se ornează cu frunzulițe de busuioc verde.