Ingrediente:
► 12 ardei graşi potriviţi
►1,200 kg carne de porc
►2 cepe uscate potrivite
►2-3 linguri ulei
►o ceşcuţă bulion
►o lingură bulion de ardei
►o ceşcuţă orez
►sare ►piper
►nucşoară
►pătrunjel
►4 roşii
1. Se toacă la maşină carnea şi ceapa curăţată, apoi se amestecă bine cu orezul spălat şi scurs şi cu aromele.
2. Ardeii se spală, se curăţă de cotoare şi de seminţe. Se spală din nou, se scurg, apoi se umplu cu compoziţia de carne. Li se pune câte un capac de la roşii.
3. Se pun ardeii în cratiţă cu apă şi ulei. Se fierb la foc tare, la început, apoi la foc potrivit.
4. Spre final, se prepară şi sosul din bulion de tomate şi de ardei. Se toarnă peste ardei, apoi se dă cratiţa şi la cuptor pentru 15 minute. Se pune şi pătrunjel în ploaie, spre final. Se pot servi cu smântână sau cu iaurt.