Ingrediente pentru aperitiv din scoici:

● un kg carne de scoici

● 3 cepe mari
● 250 g orez

● o legătură pătrunjel

● o legătură mărar
● 2 linguri bulion

● 3 ouă

● piper boabe și pisat
● sare

● 3 linguri ulei

1. Se fierb 30 de minute scoicile bine curățate, în apă sărată în care s-au adăugat câteva boabe de piper și o ceapă
curățată și tăiată sferturi. Carnea de scoici se scurge apoi și se trece prin mașina de tocat.
2. Se curăță ceapa rămasă, se toacă și se călește în 3 linguri de ulei. Se toarnă orezul spălat peste ceapă, se adaugă apă cât să-l acopere, un praf de sare și piper, apoi se fierbe. Când orezul este fiert și bine scăzut, se toarnă 2 linguri de bulion.
3. Amestecul de orez și ceapă se adaugă peste scoicile date prin mașina de tocat, combinând totul cu verdeața tocată mărunt, ouăle, sare și piper. Se amestecă bine întreaga compoziție, se toarnă într-o tavă în care s-a așternut hârtie de copt și se coace până când se rumenește. Acest aperitiv din scoici se porționează rece pentru ca feliile să nu
se sfărâme.

Dacă îți plac fructele de mare încearcă și această rețetă cu calamari!