● 5 ouă
● 200 g zahăr

● 4 linguri cacao
● un pliculeț praf de copt

● esență de vanilie

Pentru sirop:

● 400 ml apă

● 200 g zahăr
● esență de rom

Pentru cremă:

● 400 g unt

● 200 g zahăr pudră
● 2 linguri cacao

● esență de rom

Pentru glazură:

● 15 g cacao

● 2 linguri sirop de zahăr ars

● 200 g zahăr

● 70 ml apă
● 5 linguri miere

● un plic zahăr vanilat

Pentru ornat:

● 50 g ciocolată
1. Albușurile se mixează până devin spumoase și apoi se adaugă zahărul progresiv. Se continuă mixarea până ce amestecul devine alb și se pune vanilia. Se adaugă gălbenușurile, pe rând, amestecând după fiecare cu telul, de jos în sus, apoi făina amestecată cu praful de copt și cacaua.
2. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute, timp în care se fierbe siropul, topind mai întâi zahărul, apoi adăugând apa și esența de rom. Se lasă la răcit ca și blatul.
3. Untul moale se amestecă bine cu zahărul, cacaua și romul și apoi se mixează. Se păstrează 3 linguri de cremă pentru ornat.
Blatul de amandină se taie în două.
4. Se așază o parte într-o tavă, se însiropează (se păstrează 2 linguri pentru glazură), se pune crema, se așază al doilea blat însiropat
și se taie pătrate.
5. Pentru glazură, se fierbe apa cu cele două tipuri de zahăr până începe să dea în clocot, apoi se trage de pe foc și se adaugă mierea.
Se lasă la răcit. Se bate 5 minute cu un tel, apoi se pune la bain-marie. Se adaugă cacaua și siropul de zahăr ars și se amestecă până se subțiază puțin. Se toarnă peste amandinele tăiate. Se ornează cu cremă și ciocolată topită.

Sursa foto:Shutterstock

Încearcă și această rețetă ușoară de amandine