Atât timp cât o consumi în varietățile și în cantitățile potrivite, pâinea este chiar recomandată pentru mesele tale. Dacă este preparată în casă nu numai că vei elimina unele chimicale folosite în produsele din comerț, dar vei putea să îți prepari propriile rețete, după gustul tău.

Îți va fi de ajutor un astfel de aparat de pâine, ideal pentru prepararea oricărei rețete de pâine, datorită celor 14 programe ce acoperă o gamă foarte mare de preparate. Mai mult, vei avea un ajutor de bucătar de nădejde, pentru că va emite semnale sonore de fiecare dată când este cazul să adaugi alte ingrediente speciale, îndrumându-te în tot procesul. Dacă te grăbești, programul rapid și cel super rapid fac fix ceea ce promit, reducând timpul de coacere la o oră. Iată câteva rețete de pâine sănătoasă pe care le poți încerca:

  1. Pâine cu miere și fulgi de ovăz

Secretul acestui tip de pâine constă în miere. Nu numai că oferă un gust dulce, dar are grijă și de corpul tău, asigurând o digestie bună. În plus, mierea este un puternic energizant natural, iar o felie de pâine cu ovăz și miere la micul dejul poate fi modul ideal de a-ți începe ziua. Desigur, regula de aur este moderația.

Acest tip de pâine este foarte ușor și rapid de preparat. Revista Eating Well îți propune urmatoarea rețetă:

1 ceașcă de fulgi de ovăz

1⅓ ceașcă și jumătate de făină integrală de grâu

1 ceașcă de făină albă

2¼ lingurițe de praf de copt

¼ linguriță de bicarbonat de sodiu

1¼ lingurite de sare

1 ceașcă de iaurt degresat

1 ou mare

¼ ceașcă de ulei de rapiță

¼ ceașcă de miere

¾ ceașcă de lapte degresat

  1. Pâinea multicereale

Unul dintre cele mai cunoscute și mai indicate tipuri de pâine. Pâinea din cereale este o sursă bună de minerale, dar are și grijă de silueta ta, având o valoare calorică mai redusă față de alte pâini. Rămâne la latitudinea ta ce semințe preferi în amestec.

Iată un exemplu de rețetă de pe kingarthurflour.com:

1¼  cești de apă călduță

2 linguri de ulei de măsline sau de ulei vegetal

¼ ceașcă de miere sau de sirop de arțar

3 căni  și jumătate de făină de grâu sau făină organică

¼ ceașcă de semințe de floarea-soarelui, de susan sau de in (recomandăm un mix între acestea)

1 linguriță și jumătate de sare

1 linguriță și jumătate de drojdie instant

  1. Pâine cu scorțișoară

Este o pâine extrem de gustoasă și aromată care se prepară în doar 3 minute și este mai sănătoasă ca orice pâine din comerț. Scorțișoara face minuni pentru corpul și psihicul tău: îți îmbunătățește memoria, luptă împotriva stresului și întărește sistemul imunitar. Ca bonus, scorțișoara satisface acea poftă de „ceva dulce” cărora multe dintre noi cădem pradă, așa că poți consuma liniștită pâine și ca desert.

Spark People ne întâmpină cu urmatoarea rețetă:

1 ceașcă de lapte degresat

¼ ceașcă de unt

1 ou mare, proaspăt

3 cești de făină organică

jumătate de ceașcă de zahăr

jumătate de linguriță de sare

1 linguriță de scorțișoară măcinată (se poate pune mai mult, după gust)

2 lingurițe de drojdie

Credem cu tărie în proverbul latin „minte sănătoasă în corp sănătos”, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la miciile delicii ale vieții. Trebuie doar să găsești soluția sănătoasă pentru alimentul tău preferat. Poți să arăți și să te simți excelent consumând pâine în fiecare zi. Tu ce alte rețete de pâine cunoști?

Foto: pexels.com