Faptul că uită de aniversări sau chiar nu vrea să facă vreun efort pentru a-ți dărui ceva nu înseamnă că relația voastră nu merge. Nu este cazul să plângi și să te dai de ceasul morții sau să invidiezi orice femeie care primește flori de la soțul ei. Poate ea are alte probleme acasă pe care tu nu le ai.

Află motivele pentru care nu vrea să le sărbătorească

Înainte să ajungi la eu știu ce concluzie, cum ar fi că nu te iubește, te înșală, nu îi mai pasă de tine, află mai întâi motivele lui. Dacă era mai atent înainte și acum nu mai e, poate de vină sunt și problemele de la serviciu ori nopțile nedormite pentru că bebelușul plânge… Sau au trecut anii și consideră că nu mai e nevoie să-ți câștige dragostea ca altă dată. Poate că pentru el, o relație liniștită înseamnă să poți să-ți lași burta să crească în voie, să nu te mai razi și da… să poți uita de ziua ei de naștere sau să ignori 8 martie.

Dacă, totuși, primești flori de 8 martie, află care este semnificația lor necunoscută!

Discută cu umor

Ar fi bine să discuți cu el. Nu te grăbi, nu ridica tonul și nu îi face reproșuri. Poți să îi faci mâncarea preferată sau o prăjitură și în timp ce stați amândoi la un pahar de vorbă să îl întrebi de ce nu și-a adus aminte de aniversare sau de ce nici măcar nu a spus nimic. Încearcă să strecori și puțin umor ca să destinzi atmosfera. Spune-i de ce anumite date sunt importante pentru tine. Poți să-i mărturisești cum te face să te simți faptul că el nu vrea să le sărbătorească, dar și ce efect ar avea asupra ta un gest frumos de-al lui.

Spune-i ce anume ți-ai dori de la el

Amintește-i de lucruri concrete și exprimă exact ce ai vrea să se întâmple. Dacă încerci să îi bați apropouri și să îl faci să-ți ghicească dorințele, s-ar putea să nu ajungi la niciun rezultat și atunci să vezi tristețe. Ai putea să crezi că el nu vrea să sărbătorească, dar, pur și simplu nu-și aduce aminte. Dacă începe să se apere nu începe să-l acuzi, ideea nu e să găsiți un vinovat, ci să vă îmbunătățiți viața împreună. Da, sigur îți dorești ceva mai romatic, iar surpriza și inițiativa lui ar fi frumoase, dar asta este viața reală. Cu timpul, poate lucrurile vor merge și în direcția dorită de tine. Arată-te încântată dacă el face un pas și recompensează-l și tu astfel încât altă dată să repete gestul.

Citește și: Ce nu vor cere femeile înțelepte de la partenerii de viață

Sursa foto: 123rf.com